Alles over reiki

 
Home Favorieten Contact
        

Jezelf behandelen

Reiki als alternatieve geneeswijze is in eerste instantie bestemd voor jezelf. De standaard behandeltechniek is het doorgeven van Reiki-energie door middel van handoplegging. Dit kan gericht op de plek waar klachten zijn. Je kunt jezelf ook een volledige behandeling geven.

Een volledige behandeling is de basis voor het werken met Reiki. Zelfbehandeling is zeer belangrijk omdat je iets voor jezelf doet en zo aandacht aan je besteed. Ook blijf je door een regelmatige zelfbehandeling beter afgestemd op de Reiki energie. Als je zelf Reiki aan anderen geeft, heeft dat het voordeel dat je dan beter kunt aanvoelen wat je clienten kunnen voelen tijdens een behandeling.

Er zijn twee manieren voor zelfbehandeling. De eerste is de volledige zelfbehandeling met de bijbehorende handpositie's. De tweede manier is je handen op een bepaalde plaats van je lichaam neer te leggen.

Bij de tweede methode leg je de handen op de zonnevlecht en/of hart-chakra neer. De Reiki energie zal dan vanaf deze plaats de aura instromen en daar naar toe gaan en werken waar jij de Reiki energie nodig hebt. Dit kun je ongeveer een kwartier tot twintig minuten doen. Deze methode is vrijwel overal toe te passen in situaties waarin je ergens achterover zit.

 


Copyright - Privacybeleid