Alles over reiki

 
Home Favorieten Contact
        

Chakra's en reiki

Chakra's zijn centra van geestelijke energie in het menselijk lichaam. De zeven belangrijkste chakra's lopen langs je wervelkolom tot aan je kruin. De chakra's (Sanskriet voor "wiel") zijn te vergelijken met een soort energiebronnen.

Kennis van chakra's kan (net als medische kennis) prettig en handig zijn maar is absoluut niet noodzakelijk voor het resultaat van Reiki behandelingen. Gericht werken met Reiki en chakra's is een verrijkende aanvulling op Reiki. Voor Reiki-masters en Reiki behandelaren kan het wel nuttig zijn om enige kennis te hebben van de chakra's en de bijbehorende betekenis en functie.

Chakra's nemen energie op en geven energie af via energiebanen die door het lichaam stromen. Chakra's zijn verantwoordelijk voor de activering van de diverse lichaamsfuncties zoals ademen, spreken, lopen enzovoort.

Alle chakra's spelen een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest. Elke chakra heeft een invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties. Ideaal zou zijn als alle chakra's open zouden zijn en even actief. Helaas is dit meestal niet zo.

Chakra's kunnen 'dichtzitten' waardoor blokkades in de energie ontstaan. Om dit te compenseren worden andere chakra's juist overactief, hetgeen weer tot andere problemen leidt. Via meditatie kun je bepaalde chakra's stimuleren om hun werking in evenwicht te brengen.

 


Copyright - Privacybeleid