Alles over reiki

 
Home Favorieten Contact
        

Waarom reiki leren?

Reiki kan je helpen je zelf te ontdekken. Reiki kan je helpen om weer in je eigen kracht komen te staan zodat je vanuit jezelf dat leven kunt leiden wat je wilt leiden. Reiki helpt je jezelf te accepteren en te houden van jezelf zoals je bent. In die zin kan Reiki je eigen spirituele levensweg zijn. Onderweg ontdek je steeds meer wat belangrijk voor jou is.

Omdat Reiki de universele levensenergie is voor alle leven en materie kan het ook door iedereen geleerd worden hoe te gebruiken.

Eigenlijk is Reiki het geboorterecht van iedereen. Bij de geboorte sta je nog helemaal in contact met de Reiki energie en de bron waar deze energie vandaan komt. Door opvoeding en ervaringen slibben de energiekanalen dichter en het contact met de bron raakt steeds meer kwijt.

Bij de een zal dat meer zijn dan bij de ander. Dit heeft ook te maken met in hoever iemand beinvloed wordt door externe ervaringen. En dit heeft weer te maken met hoe ver iemand in zijn spirituele ontwikkeling is. Een oude ziel met meer incarnaties al verder op de weg zal meer open blijven staan voor de bron dan een jonge ziel die nog aan het begin staat van zijn/haar ontwikkeling.

Dat verklaart ook meteen waarom er mensen zijn die al voor een inwijding de Reiki energie voelen stromen. Of dat er mensen zijn die ook na een inwijding nog niets voelen en het nog helemaal moeten ontwikkelen. Alles heeft te maken met blokkades die opgeruimd moeten worden en/of ontwikkeling die bij iemand gaande is.

Een inwijding is tevens ook een afstemming omdat iemand afgestemd wordt op de bron van de Reiki energie. Voor velen is dat dus God, voor sommigen is dat gewoon de kosmos, de oerkracht. De bron.

 


Copyright - Privacybeleid