Alles over reiki

 
Home Favorieten Contact
        

Voor wie is reiki?

Sommige Reiki-meesters zeggen het zo: Reiki is voor iedereen geschikt, maar niet iedereen is voor Reiki geschikt. Dit klinkt misschien een beetje raar, maar toch klopt het.

Reiki is slechts een middel wat je kan gebruiken om je levensdoel te bereiken, om je gezondheid te bevorderen en om bewuster te leven. Reiki is slechts een manier. Andere manieren om die doelen te bereiken zijn meditatie, yoga en contemplatie.

In principe kan iedereen Reiki ontvangen en ermee werken. Alleen niet iedereen met dezelfde intensiteit. Hoe jij Reiki ontvangt hangt af van je spirituele staat, en jouw motivatie om die spirituele staat te verhogen.

Reiki I is voor iedereen. Het wordt vaak 'een cadeautje aan jezelf genoemd'. Reiki I helpt je als je kleine gezondheidsklachten hebt. Je bent minder vaak verkouden, minder snel moe of geirriteerd, je kan je chakra's uitbalanceren zodat je harmonieuzer bent en beter in je vel zit. Maar Reiki I staat niet op zich. Veel mensen die Reiki I hebben, gaan door naar Reiki II. En Reiki II kan zeer veel los maken. Onderdrukte gevoelens, oude wensen, blokkades, weggestopte emoties, gebeurtenissen uit je jeugd.

Een lotusbloem is prachtig, maar de lotus kiemt in de modder en groeit in het vuile water.

Overweeg je een Reiki behandeling te nemen? Ga dan eerst bij een behandelaar op bezoek. Laat je voorlichten over zijn of haar behandelingsmethode. En weet dat Reiki geen vervanging is van de reguliere geneeskunde.

Reiki helpt ziekte te voorkomen, of sneller te helen. Reiki kan in bepaalde gevallen ook genezen, maar Reiki is bovenal een aanvulling op andere geneeswijzen.

Heb je uiteindelijk bewust voor Reiki gekozen, dan pas weet je wat Reiki is, wat het inhoudt, en nog belangrijker wat het voor jou kan betekenen. Want als je er voor gekozen hebt, kan Reiki een werkelijke verrijking zijn en een zeer krachtig hulpmiddel, niet alleen op fysiek en geestelijk niveau, maar ook ter bewandeling van je spirituele pad en het verhogen van jouw trillingsgetal.

 


Copyright - Privacybeleid