Alles over reiki

 
Home Favorieten Contact
        

Ik verdien mijn brood eerlijk

Je zou het in sommige gevallen niet geloven, maar Mikao Usui heeft in zijn handboek op laten tekenen dat niemand zich mag verrijken aan Reiki. Reiki moet otegankelijk zijn voor iedereen en daarom moeten de bedragen die een Reiki-master vraagt voor een behandeling schappelijk zijn en te betalen voor iedereen.

Geld mag nooit een hindernis zijn als iemand Reiki wil ontvangen. Bovendien hoor je met het geld dat je ontvangt verstandig om te gaan.

Volgens Usui kan iemand die uit is op geld nooit een hoge spirituele staat hebben. Hij heeft materie tenslotte hoger op zijn wensenlijst staan dan spiritualiteit. En aangezien iemands broodwinning de belangrijkste inkomstenbron is om zijn hebzucht te bevredigen, is dat een belangrijke graadmeter. Ook de andere vier Reiki leefregels zijn hierin belangrijk.

Voor iedereen die spirituele groei hoog in het vaandel heeft staan geldt dus dat een eerlijke manier om je brood te verdienen belangrijk is. Daarbij is liefdevol bezig zijn voor de medemens belangrijker dan puur inkomen.

 


Copyright - Privacybeleid